Babiččin recept na řepu se smetanou, kterou podáváme s vařenými brambory.
Hodnocení
4.6
/ 5 (10x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Ostatní
Cukr1 lžíce
Olej2 lžíce
Sůl
Ocet1 lžíce
Cibule1 ks
Hladká mouka 2 lžíce
Zakysaná smetana1 hrnek
Červená řepa3-4 ks
Postup přípravy
Řepu uvaříme, oloupeme a nastrouháme na silnější nudličky.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a zamícháme nastrouhanou řepu.
Chvíli dusíme. Přidáme podle chuti cukr, sůl, ocet a nakonec smetanu rozkvedlanou s moukou a krátce povaříme.
Řepu se smetanou podáváme s brambory nebo třeba i s pečivem.
Nazvala bych to receptem pro týden před výplatou.Tento recept sbírá plusové body za téměř nulové náklady - řepa i brambory z vlastní zahrádky. Pro dietáře - nemusí se zahušťovat.
Neta
řepa se smetanou
Dobrý den,ráda používám řepu na boršch a vinegret,a také na salát z rybou pod šubou,a nakolík mi moje znalosti dovolují,tak vím,že řepa se nedusí a nesmi se smažit.Jen se uvaří a nastrouhá ,pak se přidá k ostatním ingreiencím.