Řecký bramborový hrnec

Jednoduchý recept na řeckou pochoutku.


5.05x
45 min

Ingredience

3 lžíceolej
2 lžičkysůl
1 svazekpetrželka
800 gbrambory
1 kscibule
250 gcuketa
250 grajče
1 špetkaoregano
1 špetkamletá skořice
1 špetkamletý pepř

směs

100 gsmetana
100 govčí sýr
100 gzákys

Postup přípravy

Petrželku omyjeme jemně nasekáme. Sůl smícháme s pepřem, oreganem, skořicí a petrželkou. Zeleninu omyjeme, brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve velkém hrnci zahřejeme olej, opečeme na něm brambory, posypeme částí kořenící směsí a dusíme pod pokličkou na mírném plameni. Mezitím oloupeme cibuli a nadrobno nakrájíme. Dáme na brambory a okořeníme směsí. Cuketu nakrájíme na plátky, dáme do hrnce a okořeníme směsí. Rajčata přelijeme vroucí vodou, necháme jednu minutu působit, stáhneme slupku, rozkrojíme na čtvrtiny, vykrojíme tužší část a odstraníme jadérka. Dužinu přidáme k zelenině a necháme 15 minut povařit. Sýr rozmixujeme se zákysem a smetanou, navršíme na zeleninu a řecký bramborový hrnec ještě 5 - 10 minut prohříváme. Podáváme teplé.
user-icon

autor Neobee


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řecký bramborový hrnec

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Řecká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena