Řecká musaka

Tradiční specialita řecké kuchyně.


3.01575x
90 min
11×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
2 ksvejce
50 gmáslo
3 lžícestrouhanka
1 svazekpetrželka
200 gjogurt
450 gbrambory
600 mlmléko
1 kscibule
2 lžícerajčatový protlak
2 kslilek
4 lžíceparmazán
4 lžíceolivový olej
50 ghladká mouka
750 gmleté maso
mletý černý pepř
800 gsterilovaná rajčata

Postup přípravy

Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky a osolíme. Dáme na 30 minut odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme maso a opečeme je. Přimícháme petrželku, rajčata a protlak. Osolíme a opepříme. Dusíme 15 minut.

Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Krátce je předvaříme v osolené vodě a vyjmeme. Lilky osušíme a opečeme na 2 lžících oleje.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Z mouky a másla upražíme jíšku. Přilijeme mléko a prova­říme. Dáme vychladnout. Do omáčky vmícháme jogurt, vejce a sýr. Osolíme a opepříme. Vymaštěnou formu vysypeme strouhankou a napl­níme ji masem. Přikryjeme plátky brambor a lilků. Zalijeme omáčkou. Řeckou musaku pečeme asi 50 minut.

Hotovou řeckou musaku ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řecká musaka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Řecká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena