Řecká fazolová polévka

Polévka podle tohoto receptu je poměrně náročná na suroviny, ale výsledek stojí za to!


5.01x
120 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 kscibule
1.5 lvoda
2 ksrajče
3 ksbobkový list
3 ksnové koření
4 lžíceolivový olej
1 lžícehladká mouka
1 lžičkamletá paprika
1 kszelená paprika
1 lžícerajský protlak
200 gbílé fazole
200 guzené koleno
100 gkořenová zelenína

podle chuti

sůl
petrželka

podle potřeby

hotová jíška

Postup přípravy

Bílé fazole namočíme na minimálně 2 hodiny do vody a ve stejné vodě je pak uvaříme bez soli doměkka. Vody na vaření necháváme jen minimum. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubo, rajčata s paprikou nakrájíme na kousky.

Zvlášť uvaříme v osolené vodě uzené koleno, pak ho nakrájíme na kostičky a s malou částí vody, ve kterém se vařilo, přidáme k fazolím.

Nadrobno nakrájenou větší cibuli zpěníme na rozpáleném oleji v kastrolu, přidáme na jemno nastrouhanou kořenovou zeleninu, 2 stroužky utřeného česneku, podlijeme vývarem z kolena a dusíme. Po 30 minutách přidáme bobkový list a nové koření, mletou papriku a rajský protlak. Krátce povaříme a přidáme fazole i s vodou. Do fazolové polévky přidáme na větší kousky nakrájené rajče a papriku. Na závěr do řecké fazolové polévky vsypeme hotovou jíšku, kterou polévku zahustíme, osolíme a opepříme podle chuti. Polévku ještě krátce provaříme.

Řeckou fazolovou polévku při podávání posypeme nasekanou petrželkou.
user-icon

autor Lenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řecká fazolová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Řecká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena