Ratatouille z okurky

Jednoduchý a levný recept pro hladovce, co mají málo času, který má s ratatouille pramálo společného.


4.410x
20 min
3×

Ingredience

0.5 kspaprika
5 ksbrambory
1 kscibule
2-3 ksrajče
0.5 kssalátová okurka

na ozdobu

sýr

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Velkou cibuli nasekáme. Středně velké brambory nakrájíme na tenké plátky a rozkrájíme na zhruba čtvrtiny, podle velikosti brambor. Ještě lepší je brambory škrabkou nakrájet na tenoučké plátky. Rajčata a papriku nakrájíme na kousky. Okurku oloupeme a nakrájíme na čtvrt kolečka. Nejprve osmažíme nakrájenou cibuli, pak přidáme brambory. Přiklopíme pánev pokličkou. Po chvilce přidáme papriku a po chvíli ještě rajčata. Úplně na konec, když už jsou brambory skoro hotové, přidáme nakrájenou okurku. Množství opět podle chuti. Dávám tak 1/3 - a necháme ještě chvilku dusit, ale ne moc dlouho. Ve výsledku by měla být zelenina ještě mírně křupavá. Jako koření doporučuji vegetu, pepř, papriku, bazalku a sušený česnek, který zvýrazní chuť. A nešetřit. Ratatouille z okurky rozdělíme na talíře a těsně před podáváním posypeme na kostičky nakrájeným balkánským sýrem nebo eidamem. Pokud máte v lednici zbytek brokolice, doporučuji přidat před okurkou ještě na malé kousíčky nakrájené růžičky.
user-icon

autor anadina

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ratatouille z okurky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena