Na kokosovou směs smícháme tvaroh, žloutek, cukr a strouhaný kokos. Z vypracované hmoty vytvarujeme kuličky trochu menší než vlašské ořechy, směs vyjde na cca 25 kuliček. Kuličky dáme asi na 30 minut do mrazáku.
Při přípravě těsta musí mít všechny suroviny pokojovou teplotu. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme zakysanou smetanu. Zvlášť vyšleháme vejce s cukrem, důkladně promícháme a vmícháme sníh z bílků. Dále přidáme máslo, přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva a jemně promícháme.
Těsto rozdělíme na dvě části. Polovinu těsta vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Do druhé poloviny těsta přidáme kakao rozmíchané ve 3 lžících smetany. Hnědé těsto vlijeme na bílé těsto do dortové formy. Do těsta postupně jemně vtlačíme až na dno zmrzlé kokosové kuličky.
Koláč dáme péct asi na 40 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Upečený koláč necháme vychladnout.
Mezitím připravíme krém. Tvaroh, cukr moučka a smetanu vyšleháme v mixéru dohladka. Krém potom rovnoměrně rozetřeme na vychladlý koláč, ozdobíme čerstvým ovocem a zalijeme želatinou připravenou podle návodu na balení. Koláč můžeme ozdobit strouhanou čokoládou.
Ranní rosu nakrájíme a podáváme jako vynikající moučník s kávou nebo čajem.