Japonská pochoutková polévka s exotickými ingrediencemi.
Hodnocení
4.5
/ 5 (32x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Vejce2 ks
Jarní cibulka3 ks
Hrášek mražený1 balíček
Mražená kukuřice1 balíček
Řasa Nori2 ks
Krabí tyčinky4 ks
Nama ramen shoyu1 balíček
Menma1 balíček
Postup přípravy
Nama ramen shoyu jsou nudle plus koření a polévkový základ. Menma je nakládaný kořen bambusu.
Uvaříme vejce na tvrdo.
Do litru vroucí vody nasypeme zeleninu a přidáme nudle. Nezapomeneme osolit. Směs dvě minuty povaříme, poté odstavíme, přidáme krabí tyčinky a po dalších dvou minutách scedíme.
V miskách naplněných přibližně šálkem vroucí vody důkladně rozmícháme koření a polévkový základ. Jakmile je vše hotovo, nandáme směs nudlí a zeleniny a nakonec ozdobíme vajíčkem a plátkem nori.
Rámen ihned podáváme. Nama ramen shoyu (nudle + koření a polévkový základ)