Rakouská zelená polévka

Vynikající lehká a velmi zdravá polévka se špenátem a hlávkovým salátem a smaženými krutony.


2.91022x
45 min
1×

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, opereme a osušíme. Cibuli nasekáme najemno. Hlávkový salát a špenát samostatně spaříme. Salát nasekáme. Brambory nakrájíme a samostatně uvaříme.

Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme asi na 20 g másla, přidáme spařený salát a hrášek a podusíme.

Ze 30 g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem a podusíme. Špenát vymačkáme a prolisujeme současně se zeleninou a brambory. Přidáme povařenou jíšku, mléko, sůl, koření a trošku cukru.

Rakouská zelená polévka se podává teplá nebo vychlazená. Do zelené polévky můžeme přidat na másle osmažené žemlové hranolky.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rakouská zelená polévka

Zpět na recept