Rakouská zelená polévka

Vynikající lehká a velmi zdravá polévka se špenátem a hlávkovým salátem a smaženými krutony.


2.91022x
45 min
1×

Ingredience

cukr
100 ghrášek
sůl
vývar
50 gmáslo
3 ksbrambory
250 mlmléko
1 kscibule
2 hlávkysalát
200 gšpenát
30 ghladká mouka
muškátový oříšek
mletý černý pepř

na ozdobu

1 kshouska

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, opereme a osušíme. Cibuli nasekáme najemno. Hlávkový salát a špenát samostatně spaříme. Salát nasekáme. Brambory nakrájíme a samostatně uvaříme.

Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme asi na 20 g másla, přidáme spařený salát a hrášek a podusíme.

Ze 30 g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem a podusíme. Špenát vymačkáme a prolisujeme současně se zeleninou a brambory. Přidáme povařenou jíšku, mléko, sůl, koření a trošku cukru.

Rakouská zelená polévka se podává teplá nebo vychlazená. Do zelené polévky můžeme přidat na másle osmažené žemlové hranolky.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rakouská zelená polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Rakouská
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena