Rajská polévka z čerstvých rajčat

Recept na lahodnou letní polévku.


4.591x
45 min
12×

Postup přípravy

Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Cibuli očistíme a nasekáme.

Vše osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl, pepř, čerstvou bazalku a dusíme ve vlastní šťávě.

Mezitím si rozpustíme lžičku másla a přidáme hladkou mouku. Chvíli mícháme a poté zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a masox a asi 25 minut povaříme. Vyjmeme koření. Podušená rajčata vlijeme do polévky a tyčovým mixérem rozmixujeme. Můžeme následně přecedit, ale není to nutné. Rajskou polévku z čerstvých rajčat přivedeme k varu a přisypeme drobné těstoviny a cukr. Vaříme, až jsou těstoviny měkké.

Rajskou polévku z čerstvých rajčat podáváme nejlépe teplou.
user-icon

autor Langerova


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajská polévka z čerstvých rajčat

Zpět na recept