Vaření.czReceptyRajská polévka z čerstvých rajčat

Rajská polévka z čerstvých rajčat

Recept na lahodnou letní polévku.


4.591x
45 min
12×

Ingredience

1 lžícemáslo
1 kscibule
1 lvoda
2 kgrajče
5 listůbazalka
1 kostkamasox
3 ksbobkový list
1 lžíceolivový olej
1 lžícehladká mouka
těstovinová rýže
5 kuličekcelé nové koření

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Cibuli očistíme a nasekáme. Vše osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl, pepř, čerstvou bazalku a dusíme ve vlastní šťávě. Mezitím si rozpustíme lžičku másla a přidáme hladkou mouku. Chvíli mícháme a poté zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a masox a asi 25 minut povaříme. Vyjmeme koření. Podušená rajčata vlijeme do polévky a tyčovým mixérem rozmixujeme. Můžeme následně přecedit, ale není to nutné. Rajskou polévku z čerstvých rajčat přivedeme k varu a přisypeme drobné těstoviny a cukr. Vaříme, až jsou těstoviny měkké. Rajskou polévku z čerstvých rajčat podáváme nejlépe teplou.
user-icon

autor Langerova


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajská polévka z čerstvých rajčat

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena