Rajská omáčka Habunda

Prostě vynikající rajská omáčka. Recept na tradiční omáčku ke knedlíkům nebo těstovinám.


5.012x
60 min
3×

Ingredience

100 gmáslo
1 kscibule
2 lvoda
8 kshřebíček
5 ksbobkový list
10 ksnové koření
400 grajský protlak
2 kshovězí bujon

podle chuti

cukr
mletá skořice
třtinový cukr

podle potřeby

jíška

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na másle zpěníme cibuli a přidáme rajský protlak, nebo pasírovaná rajčata, přidáme mletou skořici, třtinový cukr, hřebíček, nové koření, bobkový list a asi po 5 minutách vaření za stálého míchání zalijeme vývarem (2 litry vřelé vody s hovězím bujonem).

Omáčku přepasírujeme (stačí přes síto) do jiného hrnce a dáme zpět na oheň. Potom rajskou omáčku dochutíme solí a cukrem. Nakonec omáčku zahustíme instantní nebo domácí jíškou.

Rajskou omáčku Habunda podáváme s těstovinami (knedlíky) a s masovými kuličkami, případně sekanou. Jaké maso použijete, je na vás, hovězí zadní kýta k tomu bude ideální.

user-icon

autor Petr


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajská omáčka Habunda

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká