Rajská frankfurtská polévka od Janinky Hrdé

Chutná rajská polévka s fazolemi a párkem. Recept na vydatnou polévku k obědu nebo večeři.


3.29x
120 min

Postup přípravy

Fazole můžeme nechat nabobtnat přes noc a druhý den je vaříme do změknutí, případně fazole rovnou vaříme asi 40 minut v papinovém hrnci. Fazole vždy tepelně upravujeme bez soli, jinak zůstanou tvrdé.

Když už začínají fazole měknout, pustíme se do další přípravy. V asi třílitrovém hrnci rozpustíme tuk na mírném ohni, přidáme mouku a uděláme hladkou světlou jíšku. Přilijeme studenou vodu do dvou třetin hrnce. Jíšku děláme pomalu, ale chladíme rychle, vodu dáváme studenou a co největším proudem. Ihned vhodíme masox, postavíme na plotnu a přidáme rajský protlak. Vodu s masoxem necháme na ohni mírně probublávat za občasného míchání.

V mezičase oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky a ihned přidáme do hrnce. Česnek můžeme dát celý, nebo nasekaný nahrubo. Rajskou frankfurtskou polévku přisladíme, okořeníme mletou paprikou, dolijeme vodu do hrnce, uvedeme do varu a vaříme dál do změknutí zeleniny. Ke konci vaření přidáme na kolečka nakrájený párek a prohřejeme.

Rajskou frankfurtskou polévku od Janinky Hrdé ihned podáváme na stůl k jídlu.
user-icon

autor sampalini


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajská frankfurtská polévka od Janinky Hrdé

Zpět na recept