1 ks | cibule | |
5 ks | rajče | |
0.5 ks | citron | |
1 lžíce | řepkový olej | |
1 lžíce | extra panenský olivový olej | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
Rajčata omyjeme, vyřízneme bubáky a nakrájíme na měsíčky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata pokapeme v míse olivovým a řepkovým olejem a šťávou z půlky citronu, osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem. Nakonec do rajčat vmícháme nakrájenou cibuli a podáváme. Rajčatový salát s cibulí a citronem podáváme jako lehký pokrm k různým příležitostem.
Pochutnejte si na těch nejlepších receptech z rajčat
Milujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty? Vybrali jsme pro vás výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát jak v čerstvé podobě, tak zapečená, v podobě omáček, polévek, chuťovek a netradičně i v pomazánce.
Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku
Blíží se období, kdy budeme zeleninu čerpat z vlastních zahrádek. Je to také čas salátů a lehkých pokrmů. Jak na to, aby salát chutnal i zasytil?
Autor:veraricna
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena