Rajčatovo-česneková omáčka na těstoviny

Dobrá rajčatová omáčka z mála surovin. Levný, přitom velmi chutný recept na omáčku na těstoviny.


4.517x
25 min

Postup přípravy

Rajčata oloupeme tak, že je nařízneme jemně do křížku, krátce spaříme ve vroucí vodě a z vroucí vody je vhodíme do mísy s ledem a ledovou vodou. Tímto způsobem se dají lehce oloupat. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky.

Česnek oloupeme a vhodíme na pánev s rozehřátým olivovým olejem. Opečený česnek odebereme, přidáme nakrájená rajčata a povaříme asi 10 minut.

Mezitím uvaříme těstoviny na skus. Uvařené těstoviny slijeme a promícháme s česnekovou omáčkou s rajčaty. Omáčku dochutíme podle chuti solí a natrhanou čerstvou bazalkou.

Rajčatovo-česneková omáčka s rajčaty je velmi jednoduchá a zachutná každému.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajčatovo-česneková omáčka na těstoviny

Zpět na recept