Náročnější recept na <strong>lasagne</strong> se spoustou rajčat, šunky a sýru. Vegetariáni vynechají šunku.
1 stroužek | česnek |
2 lžíce | olej |
sůl | |
60 g | máslo |
400 g | šunka |
750 ml | mléko |
100 g | cibule |
220 g | eidam |
15 plátků | lasagne |
50 g | gouda |
1 konzerva | krájená rajčata |
50 g | hladká mouka |
muškátový oříšek | |
mletý černý pepř | |
1 kg | rajče (masité) |
1 svazek | polévková zelenina |
Rajčata z konzervy scedíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli, česnek a kořenovou zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nasekáme. Kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme, 2 -3 nakrájíme na plátky a zbytek spaříme, oloupeme, zbavíme dužniny a nakrájíme na kostky. Sýry nastrouháme a goudu smícháme s 200 gramy eidamu. Zapékací misku nebo formu vymažeme. Lasagne připravíme podle návodu na obalu.
Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem osmažíme. Vmícháme pokrájená rajčata a kořenovou zeleniny a společně vše dusíme, než vznikne hustá omáčka. Tu podle chuti osolíme a opepříme.
Na másle osmahneme mouku a za stálého míchání do ní přiléváme mléko. Pak ji provaříme a podle chuti osolíme a opepříme a dokořeníme strouhaným muškátovým oříškem. Předehřejeme troubu na 190 °C.
Do formy vložíme 3 plátky lasagní, pokryjeme plátky šunky, sýrem a střídavě vrstvy zaléváme oběma omáčkami. Opět vložíme lasagně a postup opakujeme, dokud nevyčerpáme všechny suroviny. Formu vložíme do trouby a zapékáme 20 - 30 minut.
Nakonec lasagne obložíme plátky rajčat, posypeme je zbylými 20 gramy eidamu a zapékáme dalších 10 minut.
Hotové lasagne ihned podáváme.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.