Náročnější recept na lasagne se spoustou rajčat, šunky a sýru. Vegetariáni vynechají šunku.
1 stroužek | česnek |
2 lžíce | olej |
sůl | |
60 g | máslo |
400 g | šunka |
750 ml | mléko |
100 g | cibule |
220 g | eidam |
15 plátků | lasagne |
50 g | gouda |
1 konzerva | krájená rajčata |
50 g | hladká mouka |
muškátový oříšek | |
mletý černý pepř | |
1 kg | masité rajče |
1 svazek | polévková zelenina |
Rajčata z konzervy scedíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli, česnek a kořenovou zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nasekáme. Kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme, 2 -3 nakrájíme na plátky a zbytek spaříme, oloupeme, zbavíme dužniny a nakrájíme na kostky. Sýry nastrouháme a goudu smícháme s 200 gramy eidamu. Zapékací misku nebo formu vymažeme. Lasagne připravíme podle návodu na obalu.
Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem osmažíme. Vmícháme pokrájená rajčata a kořenovou zeleniny a společně vše dusíme, než vznikne hustá omáčka. Tu podle chuti osolíme a opepříme.
Na másle osmahneme mouku a za stálého míchání do ní přiléváme mléko. Pak ji provaříme a podle chuti osolíme a opepříme a dokořeníme strouhaným muškátovým oříškem. Předehřejeme troubu na 190 °C.
Do formy vložíme 3 plátky lasagní, pokryjeme plátky šunky, sýrem a střídavě vrstvy zaléváme oběma omáčkami. Opět vložíme lasagně a postup opakujeme, dokud nevyčerpáme všechny suroviny. Formu vložíme do trouby a zapékáme 20 - 30 minut.
Nakonec lasagne obložíme plátky rajčat, posypeme je zbylými 20 gramy eidamu a zapékáme dalších 10 minut.
Hotové lasagne ihned podáváme.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena