Rajčatová polévka s vločkami

Jednoduchá, jemná a rychlá polévka pro zdravý oběd.


3.0129x
30 min

Postup přípravy

Světlou cibulovou jíšku připravíme z tuku, mouky a cibulky. Přichutíme špetkou pepře, zředíme vodou (můžeme použít vývar), rozšleháme a 10 minut vaříme.

Následně přidáme ovesné vločky, rozvaříme doměkka a rozmixujeme. Do získané krémové polévky vmícháme rajčatový protlak a krájená rajčata, krátce povaříme, osolíme, přidáme trochu citronové šťávy, cukr a pažitku dle chuti, podle potřeby opět rozmixujeme.

Polévku rozlijeme do talířů nebo misek a posypeme strouhaným sýrem, který se rozpustí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajčatová polévka s vločkami

Zpět na recept