Rajčatová omáčka s mletým masem

Výborná omáčka k těstovinám. Recept z mletého masa, rajského protlaku a spousty bylinek.


3.411x
45 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 lžíceolivový olej
1 hrnekrajský protlak
2 kostkytavený sýr
1 ksvětší červená cibule
400 gmleté maso mix
1 lžičkajemná francouzská hořčice

podle chuti

cukr
sůl
majoránka
1 ksfeferonka
libeček
oregano
mletý černý pepř

podle potřeby

hovězí vývar

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme mleté maso (mix hovězího, vepřového či drůběžího) a osmahneme za stálého míchání a oddělování masa na kousíčky. Přidáme tavený sýr, který maso zjemní. Ochutíme solí, pepřem a libečkem. Podle chuti přidáme najemno nakrájenou feferonku a pálivou hořčici.

Osmahnuté mleté maso zalijeme rajským protlakem, přidáme majoránku a oregano, případně i cukr, pokud byl rajský protlak příliš kyselý. Rajčatovou omáčku s mletým masem zalijeme hovězím vývarem a pod pokličkou podusíme. Ke konci ochutíme ještě prolisovaným česnekem.

Rajčatovou omáčku s mletým masem podáváme s těstovinami, které uvaříme v osolené vodě al dente. Rozdělíme na talíře a doprostřed nalijeme hustou rajčatovou omáčku. Ozdobíme lístky bazalky nebo jinou čerstvou bylinkou. Gurmáni ještě posypou parmazánem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajčatová omáčka s mletým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.