Rajčatová omáčka na těstoviny

Rychlá a jednoduchá omáčka z rajských jablíček.


4.231x
30 min
4×

Postup přípravy

Rajčata sloupneme ze slupky a nakrájíme na malé kostky. Nejsnadněji to půjde, pokud je zalijeme vroucí vodou, počkáme až slupka praskne (asi 2 minuty) a pak je rychle zchladíme.

Oloupaný česnek nakrájený na plátečky osmahneme na oleji a přihodíme rajčata. Pod pokličkou za občasného míchání vaříme asi 20 minut. Podle toho, zda chceme omáčku jemnou nebo s kousky rajčat. Ke konci vaření podle chuti osolíme a opepříme.

Nakonec rajčatovou omáčku ozdobíme čerstvou bazalkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajčatová omáčka na těstoviny

Zpět na recept