Do této omáčky dávám čerstvou bazalku a oregano, ale mohou se použít i sušené bylinky. Omáčka je výborná i s provensálskou směsí.
Hodnocení
4.6
/ 5 (16x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Cukr1 špetka
Česnek4 stroužky
Vývar300 ml
Mouka2 lžíce
Anglická slanina200 g
Mletý černý pepř
Balzamikový ocet2 lžíce
Rajčatové pyré200 g
Podle chuti
Sůl
Bazalka
Oregano
Podle potřeby
Máslo
Příloha
Těstoviny1 balíček
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu a scedíme.
2 stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Slaninu také nakrájíme na tenké plátky a společně s česnekem pořádně vysmažíme.
Nakonec na pár sekund přidáme najemno nasekané bylinky, aby se z nich uvolnila chuť a vůně.
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku a zalijeme vývarem. Přidáme rajčatové pyré a krátce povaříme. Přidáme balsamikový ocet, sůl, pepř a lžičku cukru.
Slaninu s česnekem a bylinkami vmícháme k omáčce, přidáme zbytek česneku, který jsme prolisovali, vše krátce povaříme.
Za stálého míchání k rajčatové omáčce přidáme předem uvařené těstoviny. Když se vynechá slanina, může se rajčatová omáčka použít i ke grilovanému masu.