Rajčata plněná majonézou

Čerstvá tvrdší rajčata naplníme majonézou doplněnou o zeleninu a kousky sýru.


4.36x
35 min

Postup přípravy

Rajčata omyjeme, rozkrojíme na půlky tak, aby horní část byla menší - nebudeme ji plnit, bude tvořit "čepičku". Vnitřek rajčat lžičkou vydlabeme, pevnější část odložíme stranou, zbytek slijeme. Rajčata použijeme tvrdší, aby nám po rozkrojení dobře držela.

Použijeme klasickou majonézu, kterou vymícháme s provensálským kořením. Přidáme nasekané kousky ze zbytků rajčat a doplníme o miniaturní kostičky sýru. Podle chuti ještě osolíme.

Půlky rajčata majonézou vrchovatě naplníme a přiklopíme vrškem rajčete. Na ozdobení ještě můžeme použít snítku petrželky, kterou do majonézové náplně připíchneme.

Rajčata plněná majonézou vychladíme a podáváme jako přílohu k sytějším pokrmům nebo zeleninový předkrm.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajčata plněná majonézou

Zpět na recept