Rajčata a lilky plněné kapřím masem s mozzarellou

Chuťově zajímavý předkrm pro labužníky.


2.111x
45 min

Ingredience

3 lžičkymáslo
4 ksrajče
2 kslilek
500 gmozzarella
2 hrnkyvoda na podlití

podle chuti

1 lžičkasůl
1 špetkakmín
1 hrstbylinky

náplň

3 lžíceolivový olej
1 špetkacitronová kůra
300 gkapří maso
1 lžíceworcesterská omáčka

na ozdobu

8 lístkůčerstvá bazalka

Postup přípravy

Kapra nakrájeného na podkovy vložíme do horké osolené a okmínované vody a vaříme 15 minut. Umyjeme rajčata, odkrojíme vrchní část, kterou si ponecháme na později, a vydlabeme. Vydlabanou část si dáme taky stranou. Lilky umyjeme, rozpůlíme a odstraníme vnitřek, abychom je mohli naplnit. Připravíme náplň. Z uvařeného kapřího masa odstraníme kůži a obereme maso od kosti. K masu přidáme vydlabanou dužinu z rajčat pokrájenou na malé kousky. Podle chuti směs osolíme. Přidáme olivový olej, worcesterskou omáčku a bylinky. Doporučuji bazalku, oregano a tymián. Do směsi přidáme ještě nastrouhanou citronovou kůru a promícháme. Směsí naplníme rajčata a lilky. Naplněná rajčata a lilky poklademe plátky mozzarelly. Rajče jedním plátkem, lilky dvěma, aby se pokryla naplněná plocha. Rajčata přikryjeme odloženým vrškem. Rajčata a lilky plněné kapřím masem s mozzarellou vyskládáme do pekáče, podlijeme trochou vody, do které přidáme máslo a dáme do předehřáté trouby na 170 °C. Pečeme 30 minut. Rajčata a lilky plněné kapřím masem s mozzarellou ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajčata a lilky plněné kapřím masem s mozzarellou

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena