Rahat

Nezvyklé cukroví, které má babička dělávala za mlada. Je na něj potřeba jen cukr a rýže.


3.821x
60 min
1×

Postup přípravy

Rýži rozvaříme v litru vody na hustou kaši. Cukr rozvaříme ve 2 dl vody "na bublinu" - smočíme-li v něm drátěné očko a foukneme do něj, vyskočí bublinka. Obojí pak smícháme a vaříme tak dlouho, až se hmota přestane lepit na stěny nádoby. Ochutíme ovocným aroma, obarvíme potravinářským barvivem a rozetřeme na vodou vypláchnutý skleněný tác. Necháme do druhého dne oschnout a pak krájíme na kostky 2 x 2 cm. Rahat obalíme ve směsi vanilkového a moučkového cukru.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rahat

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena