Velmi jednoduché a o to chutnější cukroví, které lze dělat i mimo vánoční svátky.
Hodnocení
3.1
/ 5 (277x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Mandle100 g
Strouhaný kokos200 g
Kondenzované mléko (salko)200 g
Kokos
Postup přípravy
Kokos smícháme s kondenzovaným mlékem a necháme v lednici, nejlépe přes noc, ztuhnout.
Mandle spaříme a oloupeme.
Z kokosové hmoty tvoříme kuličky, do jejichž středu vmáčkneme madli, obalíme v kokosu a dáme do papírových košíčků.
Uchováváme vchladu.
Dělávám přesně tento recept, ale aby nebyl výsledek tak sladký, smíchám 1 Salko s 1 neslazeným kondenzovaným mlékem. Další postup stejný (jen vše další v přiměřeném skoro dvojnásobném množství - a po "kokoskách" se jen zapráší:-)