Rösti s pažitkou a olivami

Jednoduchý recept na malé bramborové placičky zdobené kysanou smetanou s kořením tzatziki, pažitkou a olivami.


2.9630x
60 min

Ingredience

350 gbrambory
1 kscibule
125 gkysaná smetana
2 lžičkykoření tzatziki

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
citron
olivy
mletý pepř
čerstvá pažitka

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

Nakrájenou cibulku necháme osmažit na tuku. Nastrouhané brambory přimícháme k osmažené cibuli, osolíme, opepříme a doměkka opečeme. Směs odstavíme z tepla a necháme vychladnout.

Bramborovou směs po lžičkách klademe do rozpáleného tuku a smažíme z obou stran dozlatova.

Zakysanou smetanu rozmícháme s citronovou šťávou, vmícháme koření tzatziki a nadrobno nasekanou pažitku.

Na každý bramboráček dáme lžičku ochucené smetanové omáčky a ozdobíme olivou. Rösti s pažitkou a olivami ihned podáváme. Jsou skvělou chuťovkou i večeří.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rösti s pažitkou a olivami

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.