Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Plech vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 170 °C.
Žloutky ušleháme s polovinou cukru a postupně do pěny přiléváme vroucí vodu. Z bílků a zbylého cukru ušleháme sníh. Do žloutkové hmoty střídavě vmícháme sníh a mouku. Vzniklé těsto rozetřeme na připravený plech a upečeme dorůžova. Upečený piškot necháme vychladnout.
Zatím si připravíme punčovou nádivku a krém. Piškoty rozdrtíme. Přidáme podle chuti rum, citronovou šťávu a marmeládu, aby nám vznikla vláčná směs, kterou můžeme natřít na piškotový korpus.
Mléko přivedeme k varu, spaříme jím kokos a necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a postupně do něj vmícháme kokosovou hmotu.
Piškot potřeme punčovou nádivkou, kokosovým krémem a přelijeme čokoládou.
Punčové kokosové řezy necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.