Pudinkový koláč s jablky a skořicí

Recept na vynikající pudinkový koláč, který je vhodný pro jakoukoliv příležitost.


4.47x
60 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme pudink. Půllitr mléka dáme ohřívat a v druhém půllitru rozmícháme dva vanilkové pudinky. Mléko v hrnci přivedeme k varu a vmícháme do něj mléko s rozmíchaným pudinkem. Až pudink zhoustne a projde varem, dáme ho odstát, aby zchladl.

Zatím ze surovin na těsto (mouka, prášek do pečiva, cukr, vlažné mléko, olej, vejce) umícháme řidší hmotu a vlijeme do formy. Do zchladlého pudinku přimícháme bílý jogurt a třtinový cukr a pudinkovou směs nalijeme na těsto. Na pudink poklademe nakrájená jablka a jakékoliv jiné ovoce podle chuti a na závěr posypeme mletou skořicí.

Koláč s jablky dáme péct přibližně na 50 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

Pudinkový koláč s jablky a skořicí po zchladnutí nakrájíme a podáváme jako jiný moučník s kávou nebo čajem.
user-icon

autor Zuzana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pudinkový koláč s jablky a skořicí

Zpět na recept