Pudinkové řezy s jablky a zakysanou smetanou

Recept na vynikající jablečný moučník ke kávě.


4.963x
60 min
5×

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme horkou vodu, polohrubou mouku dobře smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, olej a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

Dvě třetiny těsta nalijeme na větší plech vyložený pečícím papírem, do zbylé třetiny těsta přidáme kakao, nalijeme na světlé těsto a posypeme nahrubo nastrouhanými jablky. Pudink připravíme podle návodu na balení, jenom dáme o něco méně cukru, aby nebyly řezy přeslazené.

Vše polijeme ještě horkým pudinkem a pečeme asi 30 minut při 160 °C. Ještě teplý upečený koláč polijeme zakysanou smetanou, kterou jsme smíchali s vanilkovým cukrem a lehce posypeme grankem nebo hořkým kakaem. Zchladlý koláč dáme dobře vychladit do lednice alespoň na 2 hodiny.

Pudinkové řezy s jablky a zakysanou smetanou podáváme jako vláčný moučník ke kávě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pudinkové řezy s jablky a zakysanou smetanou

Zpět na recept