5 lžic | cukr | |
1 dl | olej | |
4 ks | vejce | |
1.2 l | mléko | |
1 dl | voda | |
1 ks | kypřicí prášek do pečiva | |
200 g | cukr krystal | |
1 lžíce | hladká mouka | |
2 kelímky | zakysaná smetana | |
1 lžíce | hrubá mouka | |
200 g | polohrubá mouka | |
3 balíčky | vanilkový pudink |
Do mléka přidáme pudinky a 3 lžíce cukru. Pudink uvaříme a necháme vystydnout. Smetanu smícháme se zbývajícími 2 lžícemi cukru a 2 balíčky vanilkového cukru. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem.
Z ostatních surovin vymícháme těsto, které nalijeme na plech. Na těsto klademe po lžících pudink. Plech s těstem dáme péct do středně předehřáté trouby na 20 - 30 minut.
Upečenou buchtu necháme vychladit. Rozložíme na ni zakysanou smetanu a podle chuti ji ozdobíme kakaem nebo skořicí.
Autor:fojty
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena