Je rychlý moučník, který žádnou návštěvu nezklamal.
Hodnocení
3.7
/ 5 (155x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
14x
Ingredience
Těsto
Olej100 ml
Vejce4 ks
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Cukr moučka200 g
Pudink2 balíčky
Hladká mouka 200 g
Krém
Zakysaná smetana2 kelímky
Na ozdobu
Skořicový cukr1 balíček
Postup přípravy
Z mléka a pudinků uvaříme hustší pudink. Vysoký plech vymažeme a vysypeme. Případně můžeme použít pečící papír. Troubu rozpálíme na 250 °C.
Vejce, cukr a olej utřeme. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme do těsta. Důkladně promícháme. Těsto nalijeme na připravený plech. Na něj nalijeme pudink. Plech s těstem vložíme do trouby a teplotu stáhneme na 200 °C. Pečeme asi 15 - 20 minut.
Plech vyndáme a hned na horkou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu a hojně posypeme skořicovým cukrem.
Doporučuju nenalévat pudink jako jednu vrstvu. Tím, že se pudink nalévá nesystematicky, nebo podélně a potom napříč plechem, se dosáhne toho, že ani jeden kus buchty není stejný ;-)
Dracek007
Dobrá...
Buchta je lehká na přípravu... a výborná na konzumaci.. Ještě si umím přestavit nechat ji zchladit a navrch kopeček šlehačky... No prostě dokonalá buchta.. doporučuji.
hihi
moc dobrá buchta, můžu říct že je mi 12 a zdála se mi jednoduchá na upečení. Vždy to do večera zmizlo ^^
peroutl
dobrota
Tuto buchtu jsem dělal na velikonoce dcera mi poradila abych pudink nenaléval najednou,ale na těsto dával lžící jeden kopeček vedle druhého,pudink pěkně za
teče do těsta a je to lepší než souvislá vrstva.
Ezelicko
chválím recept
doporučuji nechad vychladit v lednici.. vynikající mňamka...