Vaření.czReceptyPudink s horkým ananasem a šlehačkou

Pudink s horkým ananasem a šlehačkou

Co takhle povýšit klasický pudink na delikatesu, která je časově nenáročná a zároveň velmi lahodná? Recept, který připravíme i pro nečekanou návštěvu.


5.03x
30 min

Ingredience

1 ksžloutek
500 mlmléko
200 mlvoda
1.5 kscitron
1 ksananas
1 lžícecukr moučka
200 mlzakysaná smetana
1 konzervakompotovaný ananas
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek
1 balíčeksmetafix

podle chuti

cukr krupice

Postup přípravy

Nachystáme si ingredience na pudink. Část mléka (400 ml) přivedeme k varu, v 50 ml rozšleháme pudink a ve zbylých 50 ml rozšleháme jeden žloutek. Když je mléko horké, opatrně vmícháme mléko s pudinkem tak, aby se nevytvořily hrudky, trochu snížíme teplotu. Když máme pudink rozšlehaný a mléko začíná houstnout, přidáme druhou část mléka se žloutkem a znovu opatrně vmícháme. V této fázi je dobré buď trochu teploty přidat, aby pudink zhoustnul, nebo naopak ubrat, abychom pudink nepřipálili - záleží na typu plotýnky. V obou případech, když je pudink dostatečně hustý, plotýnku vypneme a necháme pomalu dojít. Uvařený pudink podle chuti dosladíme. Hotový pudink vylijeme do mističek. Nachystáme si ananas. Ananas můžeme mít čerstvý, oloupeme jej, vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody (na půlku ananasu cca 100 ml), přidáme cukr podle chuti, zakápneme citronem (1,5 citronu na 1 ananas) a na mírném plameni s pokličkou vaříme do zhoustnutí. Pokud použijeme kompotovaný ananas, necháme ananas jen v kastrolku ohřát. Nakonec si připravíme šlehačku. Šlehačku klasicky vyšleháme do zhoustnutí, je dobré přidat ztužovač šlehačky. Do ušlehané šlehačky vmícháme opatrně kelímek zakysané smetany a dochutíme cukrem (cca 1 lžíce), já dávám jen trochu, aby šlehačka nebyla po smetaně kyselá, ale záleží na chuti každého. Při servírování vezmeme připravený ananas a i se šťávou jej rozdělíme do misek na pudink. Nakonec pudink s horkým ananasem ozdobíme šlehačkou. Pokud máme cukrářské piškoty, můžeme je zapíchnout do šlehačky na ozdobu. Pudink s horkým ananasem a šlehačkou ihned podáváme.
user-icon

autor Fibiie


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pudink s horkým ananasem a šlehačkou

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena