Vaření.czReceptyPtyše z odpalovaného těsta

Ptyše z odpalovaného těsta

Recept na odpalované těsto, ze kterého tvoříme malé větrníčky a plníme libovolným krémem.


3.915x
0
2×

Postup přípravy

Do vody dáme sůl, tuk a přivedeme k varu. Najednou vsypeme mouku, odtáhneme z ohně a mícháme, až vznikne z těsta hladká hrouda. Kastrolek přistavíme znovu na teplo a zahřejeme, aby se mouka propražila. Těsto přendáme do mísy, třeme a přidáváme vejce jedno po druhém. Přidáme na špičku nože prášku do pečiva. Odpalované těsto pomocí trubičky upravujeme na vymazaný plech. Tvoříme malé kopečky nebo podle fantazie. Ptyše pečeme při 170 °C, až jsou na povrchu jemně zlatavé. Ptyše z odpalovaného těsta rozkrojíme a plníme libovolnou (nejlépe vanilkovou) náplní.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ptyše z odpalovaného těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena