Pstruh v šunkovém kabátku

Jednoduchý chutný hlavní chod z pstruha, šunky a náplně.


4.611x
60 min

Postup přípravy

Vykuchané pstruhy řádně umyjeme pod tekoucí vodou. Pstruhy necháme marinovat v octě promíchaném s vodou.

Česnek s petrželkou nasekáme najemno. Přidáme strouhanku, ovčí sýr a dobře směs promícháme. Přidáme trošku olivového oleje, vína a ještě jednou promícháme.

Pstruhy naplníme strouhankovou směsí a obalíme je plátky šunky. S obalováním pstruhů začneme seshora a v dolní části pak šunku přichytíme párátky.

Formu nebo plech pokapeme olivovým olejem, vložíme obalené pstruhy. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Poté pstruhy podlijeme bílým vínem a dopečeme dalších 15 minut. Pstruh se šunkou musí být zlatavý.

Pstruha v šunkovém kabátku podáváme teplého jako hlavní chod s bramborovou přílohou.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pstruh v šunkovém kabátku

Zpět na recept