Pstruh s mandlemi

Ryby jsou zdravé, a proto bychom je do svého jídelníčku měli zařazovat častěji. Co takhle třeba pstruha s mandlemi.


4.77x
35 min
1×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pozor, nekrájíme je.

V octě rozšleháme sůl, pepř a 1 lžíci oleje. Touto směsí potřeme pstruhy, které poté obalíme po obou stranách v mouce.

Ve dvou velkých pánvích rozehřejeme po jedné lžíci oleje a másla a pstruhy na nich opékáme z každé strany asi 5 minut dozlatova. Poté je vyjmeme a udržujeme teplé.

Na pánvi zpěníme 4 lžíce másla. Nasypeme do něj mandle a opražíme je, občas přitom potřeseme pánví, ale nemícháme.

Citrony rozpůlíme a vymačkáme. Pstruhy přejileme citronovou šťávou a pokapeme mandlovým máslem.

Na talíři posypeme pstruhy mandlemi. Podáváme s brambory sypanými sekanou petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pstruh s mandlemi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká