Velmi rychlý a přitom slavnostní oběd nebo večeře. Nic nezkazíte, když pstruha ochutíte česnekem.
Hodnocení
3.2
/ 5 (85x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
Ostatní
Česnek4 stroužky
Máslo
Cibule2 ks
Mrkev1 ks
Pstruh4 ks
Olivový olej
Citronová šťáva
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Příloha
Brambory
Postup přípravy
Pstruhy dobře omyjeme, osušíme. Pak ryby osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Necháme je chvíli uležet.
Na rozpálený olej s máslem vložíme připravené pstruhy a opečeme je maximálně 5 minut. Po otočení ryby zasypeme kroužky cibule a plátky česneku. Zakapeme citronem a poklademe kousky másla. Pro zpestření přidáme kolečka mrkve. Přikryjeme pokličkou a necháme asi 10 minut opékat.
Pstruha na cibuli a česneku podáváme s vařenými brambory.
a není to poprvé, co jsem se s tím setkal. Vařím už nějaký ten rok, ale když vezmu pstruha, hodím ho na pět minut i s otočením na pánev, pak ho posypu cibulí a mrkví a pod poklicí nechám na pánvi na dalších deset minut, bude pstruh spálený a cibule i mrkev tvrdá. Buď se musí podlít a cibuli s mrkví podusit zvlášť, nebo dopéct v troubě, což autor receptu nepíše.