Pštrosí vejce od babičky

Recept na pštrosí vejce z mletého masa, tak jak ho dělala naše babička.


4.819x
60 min
4×

Ingredience

sůl
1 ksvejce
1 kscibule
250 gmleté vepřové maso
mletý černý pepř

podle potřeby

olej

trojobal

1 ksvejce
strouhanka
hladká mouka

náplň

6 ksvejce

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, syrovým vejcem, osolíme a okořeníme mletým pepřem. Pokud je masová směs řídká, zahustíme ji strouhankou.

Uvařené vejce oloupeme, obalíme směsí a potom obalíme mleté maso s vejcem uvnitř jako řízek v trojobalu. Takto upravené vejce smažíme na oleji. Smažíme pomalu, aby se maso dostatečně propeklo.

Pštrosí vejce od babičky podáváme s brambory a čerstvým salátem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pštrosí vejce od babičky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena