Pšenično-žitný chléb se semínky z domácí pekárny

Recept na vláčný chléb.


4.113x
150 min
1×

Postup přípravy

Rozmícháme 3/4 kostky droždí ve vlažné vodě (množství 300 - 350 ml) se lžičkou cukru a necháme jej aktivovat.

Nádobu z pekárny položíme na váhu a vsypeme mouku žitnou, pšeničnou a špaldové otruby na uvedenou váhu. Nádobu vložíme do pekárny (Silvercrest) a zapneme míchání na 15 minut (program č.7). Vsypeme semínka: kmín, pohanku, slunečnici, dýni a lněná semínka, od každého přibližně 1,5 polévkové lžíce. Přidáme bílý jogurt a namletý anýz s koriandrem (půl čajové lžičky), ocet, sůl.
Když se mouka promíchává, přilijeme vodu s droždím a necháme dojít program míchání.

Pak zapneme program č.6 (cca 1,5 hod) na hnětení a kynutí těsta. Asi po jedné hodině vyndáme háky a necháme těsto vykynout na program č.6, abychom je nemuseli trhat z upečeného chleba. Nakonec zapneme pečení (č.12) na 1 hodinu. Dle libosti na středně propečený chléb nebo kůrku.

Pšenično-žitný chléb se semínky z domácí pekárny je chutný, nedrolí se a je vláčný.
user-icon

autor petrg


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pšenično-žitný chléb se semínky z domácí pekárny

Zpět na recept