100 g | cukr | |
4 ks | kuřecí prsa | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
kari | ||
skořice mletá | ||
mletý pepř | ||
mletý kmín | ||
mletá sladká paprika |
Smícháme všechno sypké koření - pepř, sůl, mletou papriku, kari, mletou skořici a kmín. Cukr smícháme s polovinou kořenící směsi a necháme na mírném ohni za stálého míchání zkaramelizovat. Kuřecí prsa potřeme zbylou směsí a na roštu pokrytém hliníkovou fólií grilujeme asi 5 minut z obou stran. Potom maso potřeme zkaramelizovanou směsí a za občasného otáčení grilujeme asi ještě 8 minut. Prsa v karamelu podáváme s libovolnou přílohou, hodí se grilovaná zelenina, ale i rýže. Foto: Shutterstock.com
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
Jak dochutit maso před grilováním? Tipy na marinádu a koření
Grilování si my Češi užíváme a rozhodně se nebojíme experimentovat. V následujícím videu nás Lukáš Vokrouhlík - šéfkuchař Grill Akademie Weber - naučí recept na kořenící směs a marinádu. Marináda má chuť masa podpořit, nikoli přebít, míní šéfkuchař. Naložené maso bude připraveno na gril během půl hodiny.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena