Provensálské kuřecí plátky na zelenině

Kuřecí plátky, voňavé provensálským kořením, jsou chutné a jejich příprava je jednoduchá.


3.712x
45 min
2×

Postup přípravy

Kuřecí maso zlehka naklepeme, opepříme, osolíme, pokapeme worcesterovou omáčkou a citronem. Necháme chvíli uležet.

Na rozehřátém oleji zprudka osmažíme z obou stran kuřecí maso.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Osmažené maso vyjmeme z pánve. Do pánve od masa přidáme máslo a cibuli smažíme do zesklovatění. K cibuli přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, sterilovaný hrášek a kukuřici Znojmia a chvíli dusíme. Pak na zeleninu položíme osmažené plátky masa, posypeme provensálským kořením, dochutíme pepřem, solí a kečupem (kečup můžeme i vynechat), podlijeme hrnkem vody a pod pokličkou společně dusíme asi 10 - 15 minut. V malém množství studené vody rozmícháme lžičku solamylu, přilijeme ke konci dušení k masu se zeleninou a necháme krátce povařit.

Provensálské kuřecí plátky chutnají s rýží nebo s uvařenými brambory.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Provensálské kuřecí plátky na zelenině

Zpět na recept