Provensálské kuřecí kostky s cuketou

Jednoduchá a rychlá příprava chutného pokrmu, který voní provensálským kořením.


4.47x
45 min

Postup přípravy

Kuřecí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Maso prosypeme provensálským kořením, přidáme solamyl a olivový olej. Maso necháme chvíli v chladu uležet.

Na stejně velké kousky jako maso nakrájíme oloupanou a jádřince zbavenou cuketu.

Rozehřejeme WOK pánev a vsypeme do ní připravené kuřecí kostky. Orestujeme, zalijeme sladkou sójovou omáčkou. Po chvilce restování přidáme na kostky nakrájenou cuketu a čerstvě mletou chilli papričku. Dále restujeme, až je vše měkké.

Ve vroucí osolené vodě se lžičkou kari koření si zároveň uvaříme semolinové těstoviny (z krupice tvrdé pšenice, semoliny). Jejich doporučená doba varu je 8 minut. Těstoviny necháme chvíli odstát a pak je scedíme. Tyto těstoviny se nerozvaří a velmi chutnají k připravovanému masu.

Provensálské kuřecí kostky s cuketou podáváme s vařenými těstovinami. Talíř zdobíme šťávou z masa, která vznikne při jeho úpravě.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Provensálské kuřecí kostky s cuketou

Zpět na recept