Protlačované vanilkové rohlíčky

Vánoce bez klasických vanilkových rohlíčků si málokdo umí představit.


4.311x
120 min

Postup přípravy

Máslo si necháme změknout. Sypké suroviny promícháme a zpracujeme s máslem v tuhé těsto. Hmotu necháme chvíli v lednici.

Ke tvarování vanilkových rohlíčků použijeme strojek a tvořítko. Děláme stejně velké tyčinky, které stáčíme do rohlíčků.

Rohlíčky klademe na máslem vymazaný plech a pečeme v mírné troubě.

Moučkový cukr smícháme v poměru 1:1 s vanilkovým a rohlíčky v něm ještě teplé obalíme.



user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Protlačované vanilkové rohlíčky

Zpět na recept