Prosný nákyp se zeleninou

Jiná verze nákypu.


4.714x
60 min

Ingredience

100 ghrášek
sůl
2 ksvejce
2 lžícemáslo
1 kscibule
1 snítkapažitka
2 ksmrkev
100 gmozzarella
100 ggouda
mletý pepř
1 ksčervená paprika
5 dlzeleninový vývar
1 svazekpetrželová nať
olej na vymazání
200 gproso

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme najemno. Proso omyjeme. Čerstvý hrášek spaříme. V nádobě rozehřejeme máslo a podusíme pokrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou zeleninu, hrášek a krátce podusíme. Doplníme omytým prosem, dolijeme zeleninovým vývarem a pod pokličkou vaříme 20 minut. Pak směs odstavíme ze sporáku a vmícháme vejce a goudu. Směs osolíme, opepříme a vše přemístíme do vymazané pečící formy. Prosný nákyp se zeleninou obložíme plátky sýra a pečeme asi 15 - 20 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Prosný nákyp se zeleninou podáváme teplý. Můžeme jej doplnit masem nebo jen zeleninovým salátem.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Prosný nákyp se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena