Vaření.czReceptyProklatě dobré pusinkové koláčky

Proklatě dobré pusinkové koláčky

Jak upéct koláčky, když nemáte mouku, droždí, tvaroh, povidla, ba ani zrnko máku? Za půl hodinky můžete mít křupavé koláčky na stole.


4.231x
45 min
1×

Postup přípravy

Rozpálíme troubu na 170 °C, aby se stihla pěkně zahřát. Listové těsto lehce rozválíme. Pokud jsme koupili již vyválené na pečícím papíru, tak s ním nemusíme dělat nic. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého vmícháme cukr podle chuti a pár kapek alkoholu. Pro pány koňak, pro dámy likér, nezletilce o alkohol klidně ošiďte. Pak přidáme po lžíci strouhané čokolády a mletých mandlí a namažeme na těstovou placku jako když děláme štrúdl. Těsto svineme jako roládu a nedbáme toho, že sníh nám leze horem dolem. Nyní roládu nakrájíme na silnější plátky (cca 2 cm) a řeznou plochou je stavíme na plech jako komínky. Vyteklý sníh lžičkou setřeme a navršíme ho na každý dílem těsta jako čepici. V horké troubě pečeme pusinkové koláčky asi 30 minut. Hotové jsou v momentě, když se nafouknou, zakulatí a sněhová čepice pěkně zrůžoví. Pusinkové koláčky necháme trochu vychladnout a můžeme se od nich pustit.
user-icon

autor Linčuska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Proklatě dobré pusinkové koláčky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena