Přírodní vepřový řízek s kunovjankou

Výborná a celkem rychlá večeře. Recept na chutnou úpravu vepřové pečeně se zeleninovou směsí.


5.09x
30 min

Ingredience

10 dkgšunka
10 dkguzený sýr
4 plátkyvepřová pečeně bez kosti
1 sklenicekunovjanka
4 špetkykoření na vepřovou pečeni

podle chuti

10 kapeksójová omáčka
1 špetkamletý černý pepř

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, okořeníme pepřem a kořením na vepřovou pečeni. Koření obsahuje sůl, proto není potřeba dále solit. Pokapeme olejem a necháme odležet podle časových možností. Já osobně, pokud plánuji připravovat toto jídlo, naložím si maso předchozí den, ale není to podmínkou.

Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a maso orestujeme z obou stran. Když se maso zatáhne, přidáme kunovjanku zbavenou nálevu a dále restujeme. Pokud je i zelenina lehce orestovaná, přidáme sójovou omáčku, promícháme zeleninu a naposledy otočíme maso. Na plátky masa položíme šunku, zasypeme zeleninou a na vrch dáme uzený sýr. Když sýr povolí, hezky se vytvaruje po zelenině a my můžeme podávat.

Přírodní vepřový řízek s kunovjankou podáváme s hranolky. Podle chuti je možné přidat i tatarku, ale jelikož je z masa dostatek sosu, není potřeba.
user-icon

autor Forever


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Přírodní vepřový řízek s kunovjankou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká