Vaření.czReceptyPřírodní řízek s hráškem

Přírodní řízek s hráškem

Řízek zapečený se sýrovou peřinkou, podáváme s dušeným hráškem a bramborem.


5.06x
60 min
1×

Ingredience

2 ksvejce
2 lžícesmetana kysaná
6 ksvepřový řízek
200 gstrouhaný tvrdý sýr

podle potřeby

olej
máslo
sůl a pepř

podle chuti

vegeta
6 plátkůanglická slanina
sekané bylinky

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, po krajích trochu nařízneme, posolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji s kouskem másla řízky opékáme, mírně je podlijeme a krátce podusíme. Zatím si nastrouháme tvrdý sýr, smícháme ho s vejci, přidáme smetanu, posekané bylinky (petrželka, libeček, šalvěj, bazalka a podobně) a přidáme vegetu. Měkké maso vložíme do vymazaného pekáčku, na každý plátek navršíme sýrovou hmotu a ve vyhřáté troubě zapečeme. Pod sýrovou hmotu můžeme dát i plátek šunky nebo anglické slaniny. Podáváme s bramborem a s dušenou zeleninou - například s hráškem.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Přírodní řízek s hráškem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena