Vaření.czReceptyPřírodní kuřecí játra s cibulkou

Přírodní kuřecí játra s cibulkou

Jednoduchá a rychlá úprava kuřecích jater, která překvapí.


4.758x
25 min
5×

Ingredience

3 lžíceslunečnicový olej
500 gkuřecí játra

podle chuti

sůl
čerstvý mletý pepř
sušený (granulovaný) česnek

omáčka

1 lžícesolamyl
300-400 mlvlažná voda
1 ksstřední cibule

Postup přípravy

Kuřecí játra opláchneme, pouze překrojíme ve středu a dobře osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, do kterého vložíme restovat játra. Játra restujeme za občasného promíchání asi 5 minut pod pokličkou, pak je poprášíme lžičkou pepře a kdo má rád, může přidat i sušený česnek. Znovu promícháme a restujeme ještě dalších 5 - 10 minut. Pak měkká játra poprášíme solí, promícháme, vyndáme z výpeku, ale udržujeme teplá. Ve vodě rozkvedláme solamyl a kašičku ochutíme lžičkou soli a pepřem (česnekem). Do výpeku dáme cibulku a necháme ji osmažit dozlatova. Cibulku opatrně zalijeme kašičkou a omáčku necháme asi 5 minut provařit. Podle chuti přisolíme či připepříme. Restovaná přírodní kuřecí játra s cibulkou rozdělíme na talíře, přidáme omáčku a servírujeme třeba s dušenou (vařenou) rýží.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Přírodní kuřecí játra s cibulkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena