Přírodní kuřecí játra s cibulkou

Jednoduchá a rychlá úprava kuřecích jater, která překvapí.


4.758x
25 min
5×

Postup přípravy

Kuřecí játra opláchneme, pouze překrojíme ve středu a dobře osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

V pánvi rozehřejeme olej, do kterého vložíme restovat játra. Játra restujeme za občasného promíchání asi 5 minut pod pokličkou, pak je poprášíme lžičkou pepře a kdo má rád, může přidat i sušený česnek. Znovu promícháme a restujeme ještě dalších 5 - 10 minut. Pak měkká játra poprášíme solí, promícháme, vyndáme z výpeku, ale udržujeme teplá.

Ve vodě rozkvedláme solamyl a kašičku ochutíme lžičkou soli a pepřem (česnekem). Do výpeku dáme cibulku a necháme ji osmažit dozlatova. Cibulku opatrně zalijeme kašičkou a omáčku necháme asi 5 minut provařit. Podle chuti přisolíme či připepříme.

Restovaná přírodní kuřecí játra s cibulkou rozdělíme na talíře, přidáme omáčku a servírujeme třeba s dušenou (vařenou) rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Přírodní kuřecí játra s cibulkou

Zpět na recept