Prešovské brambory

Brambory podle jednoho slovenského receptu. Prešovské brambory zapékané s klobáskou.


3.715x
45 min
1×

Postup přípravy

Brambory a cibule oloupeme a nakrájíme. Brambory na plátky, cibule na tenká kolečka. Rovněž klobásy rozkrájíme na kolečka.

Troubu předehřejeme na 200 °C.

Zapékací mísu vymastíme máslem, dno poklademe bramborovými plátky, které osolíme a opepříme. Pak rozložíme kolečka klobásy a cibule, vše okmínujeme. Takhle postupujeme do upotřebení všech ingrediencí, jen je důležité, aby poslední vrstvou byly brambory.

Česnek oloupeme a prolisujeme do kysané smetany.

Na brambory nastrouháme sýr a vše zalijeme připravenou smetanou.

Zapékáme zhruba 30 - 40 minut a prešovské brambory ihned podáváme.



Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Prešovské brambory

Zpět na recept