Překvapení v alobalu

Večeře či pohoštění na chalupě. Možno dělat doma v troubě nebo venku na ohništi a na grilu.


4.714x
120 min

Ingredience

sůl
4 kspaprika
500 gbrambory
4 kscibule
4 ksrajče
4 ksklobása
200 geidam
grilovací koření
200 ganglická slanina
mletý černý pepř

Postup přípravy

Na každou porci si připravíme kus alobalu, který omastíme olejem. Brambory očistíme a spolu s uzeninou nakrájíme na kolečka. Stejně nakrájíme i papriku, rajče a cibuli. Sýr nastrouháme. Na alobal klademe: kolečka syrových brambor, plátky anglické slaniny, kolečka klobásky nebo točeného salámu, papriku, rajče a cibuli. Vše zasypeme hustě strouhaným sýrem, můžeme okořenit grilovacím kořením a podobně. Alobal dobře zabalíme tak, aby otvor zůstal nahoře a mohli jsme kontrolovat stav upečení. Překvapení v alobalu poklademe na plech nebo na rošt a pečeme, grilujeme asi půl hodiny. Koukneme se, zda jsou brambory měkké a sýr rozpečený, a můžeme podávat. Překvapení v alobalu podáváme přímo v alobalu na talíři nebo prkýnku a k tomu spoustu čerstvé zeleniny. Všechny ingredience jsou orientační, můžete si je dát podle chuti a obměňovat.
user-icon

autor Georgie


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Překvapení v alobalu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena