Prekmurské brambory

Recept na chutnou přílohu vhodnou k masu.


2.510x
30 min

Postup přípravy

Oloupeme brambory, nakrájíme na kousky a dáme je vařit do slané vody. Vody dáme přiměřeně, její hladina by se měla pohybovat asi 2 - 3 cm nad okrajem brambor. Mezitím na oleji osmahneme cibuli. Když začne zlátnout, odstavíme ji. Když jsou brambory uvařené, rozmačkáme je přímo ve vodě. Neodléváme ji! Můžeme použít i mixér. Poté vložíme rozmačkané brambory zpět nad plamen a za stálého míchání přisypáváme mouku pro zhuštění. V okamžiku, kdy je směs dostatečně tvrdá, je jídlo hotové. Na závěr přidáme opraženou cibuli a smetanu podle chuti. Prekmurské brambory podáváme jako přílohu k masu podle chuti.
user-icon

autor berník

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Prekmurské brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Slovinská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena