Prejt z květáku

Další zapečená dobrůtka.


3.092x
75 min

Postup přípravy

Ve slané vodě uvaříme květák doměkka. Housky rozmočíme v mléce. Poté květák spolu s vymačkanou houskou a česnekem umeleme na masovém strojku. Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme očištěnou a na kostičky pokrájemnou mrkev a papriku a dusíme. Na vedlejší pánvi orestujeme kostičky salámu a přidáme k ostatním zelenině. V míse smícháme umletý květák, měkkou zeleninu s uzeninou a spolu se strouhankou a moukou zaděláme do ne příliš tuhého těsta. To pak rozetřeme do vymaštěného pekáče a zvolna zapékáme asi 30 minut. Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masu.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Prejt z květáku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena