Prejt z květáku

Další zapečená dobrůtka.


3.092x
75 min

Postup přípravy

Ve slané vodě uvaříme květák doměkka. Housky rozmočíme v mléce. Poté květák spolu s vymačkanou houskou a česnekem umeleme na masovém strojku.

Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme očištěnou a na kostičky pokrájemnou mrkev a papriku a dusíme. Na vedlejší pánvi orestujeme kostičky salámu a přidáme k ostatním zelenině.

V míse smícháme umletý květák, měkkou zeleninu s uzeninou a spolu se strouhankou a moukou zaděláme do ne příliš tuhého těsta.

To pak rozetřeme do vymaštěného pekáče a zvolna zapékáme asi 30 minut.

Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Prejt z květáku

Zpět na recept