Prdelačka

Polévka, která se jí hlavně na zabijačkách. U nás je velmi oblíbená.


3.3101x
25 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Jelita rozřízneme a vnitřek pokrájíme na menší kousky. Přilijeme k nim asi šálek vývaru a vidličkou rozmělníme na kaši.

Vývar přivedeme k varu, vložíme kostky brambor, česnek, vmícháme kaši z jelítek a podle chuti osolíme a okořeníme. Prdelačku vaříme 15 až 20 minut.

Prdelačku podáváme posypanou čerstvými bylinkami.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Prdelačka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká